Ervaringen

Spaans

“Spaans leren in Amsterdam bij Mariek: gedegenheid, persoonlijke aandacht, humor en veel plezier in het leren.”

Mieke

“Ik was helemaal uitgeteld na een werkdag, wilde de les eigenlijk afbellen en ik ben zo blij dat ik het niet gedaan heb want ik zit weer vol met energie.”

Roger

Ik heb al jaren lang met veel plezier Spaanse les van Mariek. Aanvankelijk om de taal te leren voor een reis naar Midden-Amerika. Dit ben ik blijven doen om dat het me zo goed is bevallen. Ik waardeer Mariek haar rust en geduld in mijn leerproces en wat ook leuk is, zijn de creatieve oefeningen waarmee ze soms komt tijdens onze lessen.

Arthur

Rouwbegeleiding

Mariek heeft mij geweldig gesteund toen mijn man kanker kreeg en binnen een jaar overleed. Er waren momenten dat ik totaal in paniek raakte en dan wist zij me steeds weer met mijn beide benen op de grond te zetten. Het was een zwaar traject en ik had regelmatig het gevoel dat ik het eigenlijk niet aan kon. Maar doordat zij mij weer in mijn kracht kon zetten heb ik het volbracht. Het was afgrijselijk, maar het had niet beter gekund.

Lies

Donker en licht

Donkerder dan donker waren de dagen. Ik ontmoette Mariek bij een bijeenkomst in het Nabestaandencafé. Huilend kwam ik binnen en na een uur verliet ik nog steeds huilend de bijeenkomst. Het was nog te vroeg. Hoewel het gezelschap niet echt groot was en iedereen bescheiden en vriendelijk. Maar het was te vroeg. Een wandeling een op een, dat paste beter. En zo wandelde ik samen met Mariek op plekken in de stad die belangrijk voor mij waren. Ik vertelde, praatte of was stil. Maar ik kwam verder, verder op mijn weg in rouw en verdriet. Langzaamaan werd het lichter. Ik weet nog precies het moment dat ik voor het eerst weer naar boven keek. Naar de lucht boven mij. Het was opengebroken. De dikke wolkenpartij liet voorzichtig een beetje blauwe lucht door. Dank je wel Mariek. Het werd weer licht.

Dini

Nabestaandencafé

We hebben maandelijks een nieuw thema wat we samen bedenken en maken.
Zowel in de voorbereiding als bij het nabestaandencafé vullen we elkaar goed aan terwijl we heel verschillend zijn.
Mariek kan verrassend uit de hoek komen, heeft een goed luisterend oor, heeft geen vooroordelen, is slim, stelt de goede vragen en heeft humor.
Ook kan Mariek goede kritiek geven en ontvangen.
Ik hoop nog lang met haar te mogen samenwerken want Mariek is een heel fijne collega.

Jeanine

Zorg (beginnend dementerend)

Als jij komt ben ik blij. Anderen zijn met zichzelf bezig en dan word ik bang. Met jou kan ik over alles praten. Je bent zo rustig. Je bént zo dapper en stoer. Je bént zo.

Anne

Zorg

Mariek is jaren bij mijn moeder geweest als begeleider. Het was heel fijn als zij er was want dan wist ik dat ze in goede handen was. Heel vertrouwd voor mijn moeder. Ze was dementerend en het was soms erg moeilijk voor haar maar Mariek deed er alles aan om te zorgen dat mijn moeder zich veilig voelde. Ze aten samen, speelden piano samen, wandelden, tekenden, praatten over vroeger en lachten samen.

Petra